Het afgelopen weekend werd in zwembad Kalverdijkje het jaarlijkse tweedaagse Christmas Swimtoernooi gehouden. Zaterdagochtend vertrok een elftal selectiezwemmers (Emil, Harmen, Ivo, Jarno, Jesper, Jorn, Jurek, Matthijs, Robin, Amber K en Sanne) in alle vroegte richting Leeuwarden. Tijdens de series wisten de meeste zwemmers hun inschrijftijd te evenaren. De opvallendste verbeteringen werden gezwommen door Emil en Jorn op de 400 meter vrije slag, beide heren wisten resp. 7 en 10 seconden van hun inschrijftijd af te tikken. Matthijs won op verschillende afstanden maar liefst 3 mooie serieprijzen en ook Sanne wist een serieprijs in de wacht te slepen. De ochtend werd onder luid aanmoedigen van het aanwezige publiek afgesloten met een gemengde funestafette van 13 x 50 meter vrije slag waarbij alle clubs en leeftijden door elkaar waren gemixt.

In de middag werden er door Amber, Harmen, Ivo, Jarno, Jorn, Matthijs en Robin finales gezwommen. In de B finale werd door Harmen een prachtige PR van ruim 2 seconden gezwommen op de 100 meter wisselslag: 1.06.96. In de spannende A finale van de 50 vlinderslag wist Amber het goud af te dwingen in een tijd van 29.13.

Zondagochtend werden de series van de overwegend sprint- en langere afstanden gezwommen. Aan het eind van de ochtend werd er opnieuw een mooie estafette (13 x 50 wisselslag) gezwommen door een grote groep zwemmers. De finales werden gezwommen door Amber (A op de 50 vr/100 ss), Ivo (B 50 vr/A 100 ss), Jarno (B 100 ss/A 50 ru), Jesper (A 50 ru), Robin (B 100 ss) en Sanne (B 50 ru). Op de 100 meter schoolslag A finale wist Amber een 3e plaats te veroveren in 1.16.58.

Op basis van FINA punten in het schoolslagklassement werden Amber en Ivo aan het eind van het toernooi nog verrast met prijzengeld. Voor alle zwemmers was dit toernooi een sfeervolle en vooral gezellige afsluiting van 2019. Op naar 2020!