NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHTEN

AZURO NIEUWSBERICHTEN

Brevet zwemmen Azuro

Brevet zwemmen Azuro

Op vrijdag 14 juni hebben de jongste zwemmers van Azuro hun brevet gehaald. Dit is een nieuw onderdeel van het recreatief zwemmen. De zwemmers doen iedere week meer vaardigheden op en het werd hoog tijd om deze vaardigheden aan de ouders, opa´s, oma´s en broertjes en zusjes te laten zien. Onder leiding van hun trainer Jesper hebben zij alle onderdelen goed afgerond. Hij had hulp van twee selectieleden.

Het brevet zwemmen bestond uit verschillende onderdelen in diverse thema´s. De zwemmers hebben drie onderdelen met kleding aan getoond. Dit waren de survival, de noordpool expeditie en de heldendaad. Zo zwommen zij onder een mat door, moesten ze over een mat heen klimmen. Zwommen zijn door meerdere wakken op de Noordpool, en moesten ze een drenkeling redden.

Daarna gingen zij in badkleding verder met schatzoeken, en lieten zij eerst zien dat ze een zwemkampioen zijn, en tenslotte een echte Azuro kampioen. Deze onderdelen bestonden uit voorwerpen van de bodem opduiken, diverse zwemslagen en natuurlijk watertrappelen.

Iedereen gefeliciteerd!

Vierkamp Ten Boer

Op zaterdag 25 mei was de derde vierkamp voor de afdeling recreatief zwemmen. Het was de hele dag al bewolkt en aan de frisse kant, maar gelukkig kwam vanaf 17.30 uur de zon schijnen. Heel erg fijn, want we gingen zwemmen in Ten Boer in het buitenzwembad. De wedstrijd begon om 18.00 uur.

In totaal waren we met 28 Azuro zwemmers. Romy, Annika, Rosemarijn, Jennifer, Ruth, Annely, Cherella, Thomas, Lyam, Jelte, Luuk, Hugo, Thijs en Ramiar zwommen de schoolslag en de borstcrawl. Eva, Rosanna, Linde, Lian, Estelle, Niels, Ian, Damian, Inez, Roselie, Matthijs, Niek, Ingrid en Tanja zwommen schoolslag en vlinderslag.

Tijdens deze wedstrijd zijn er heel veel PR’s gezwommen. Goed gedaan allemaal! Nog een wedstrijd te gaan, de finale, en dan zullen de prijzen uitgereikt worden. De finale is in Uithuizen op zaterdag 6 juli.

Clubkampioen schappen 2019

De datum voor de Azuro clubkampioenschappen 2019 met aansluitend de BBQ ter afsluiting van het zwemseizoen 2018/2019, is vastgesteld op vrijdag 12 juli 2019. Aanmelden kan via de website door HIER te klikken. Weet jij nog wie de clubkampioenen van vorig jaar waren? Klik HIER om naar de pagina van de clubkampioenschappen te gaan. Aanmelden kan tot 26 juni.

Verslag zwemploeg Azuro naar Stralsund

Verslag zwemploeg Azuro naar Stralsund

Wat was het weer een ontzettend gezellig weekend!!!

Het begon allemaal op vrijdag 26 april om 10u bij Dubbelslag.
Met twee 9-persoons busjes, van Inqar Dallinga, op naar Stralsund met een groep van 13 zwemmers en 4 begeleiders naar het 26e Internationales Schwimmfest.

Bij de laatste stop werd het wel duidelijk dat het voor de nieuwe Stralsundgangers wel wat spannend begon te worden. “Slapen in een gastgezin, ik spreek bijna geen Duits, en komt alles wel goed”…
Ja wat kwam het goed!!! Erg lieve en gastvrije gastgezinnen wederom dit jaar, ‘onze’ kinderen zijn enorm verwend! Sommige werden gelijk de eerste avond al mee uit eten genomen, anderen werden getrakteerd op een rondleiding door de prachtige stad. Zeer hartelijk en warm ontvangen! En de lunchpakketten die ze meekregen naar het zwembad…geweldig!!!

De begeleiders zaten dit jaar in een Feriënwohnung i.p.v. het Younior Hotel. Prima! Chefkok Jolanda v.d. Ploeg had vooraf al een stamppot rauwe andijvie gemaakt, dus na het installeren hebben de dames daar heerlijk van gesmuld!! Voor Petra Kroeze was het ook de eerste keer, ik heb ergens gehoord dat ze volgend jaar wel weer mee wil, dus het is vast goed bevallen! Voor de twee ‘oudgedienden’, Amber Tjassing en ondergetekende, was het een weerzien met onze vrienden daar. Op de zaterdag werden we uitgenodigd om weer samen te gaan eten met de ploeg uit Kiel, heerlijk Grieks gegeten en veel gelachen!

Maar we kwamen daar uiteraard voor het zwemmen!
Wauw! Wat hebben ze hard gezwommen, veel PR’s zijn gesneuveld, Jarno 1e reserve bij de finale 100vrij heren, badpakestafette (van de heren 🤣). Er zijn in totaal 13 medailles behaald!
Jarno 2x zilver en 2x brons in de heren open klasse, Harmen 2x zilver en 1x brons in jaargang 2002, Jesper 1x brons in jaargang 2002, Kimberly 1x brons in de dames open klasse, Roos 1x brons in jaargang 2004, Indy 1x zilver in jaargang 2005, Marieke 1x brons in jaargang 2005 en Kiki 1x brons in jaargang 2005. De andere zwemmers, Niek, Wout, Amelina, Esther en Guusje, hebben veel PR’s gehaald!!!

Wat ben ik trots op deze ploeg! Als trainer maar ook als mens. Wat was het een leuke sfeer binnen de ploeg, veel lol, elkaar aanmoedigen, geen ruzietjes o.i.d. Allen heel, heel erg bedankt voor deze fijne editie van Stralsund ♥️ Lieve dames, bedankt voor jullie goede zorgen.
Op naar volgend jaar!!!
Wie weet gaan er dan nog wel meer mee…

Veel liefs Trieneke

Huishoudelijk Reglement 2019 beschikbaar

Per vandaag is versie 2019 van het Azuro huishoudelijk reglement (HHR) te downloaden van de Azuro website. Versie 2019 van het HHR is tijdens de Algemene Leden Vergadering van 16 april 2019 door de aanwezige leden goedgekeurd. Klik HIER om naar de downloadpagina te gaan.

INSCHRIJVEN NIEUWS UPDATES

NIEUWSARCHIEF AZURO