NIEUWSBERICHTEN

AZURO NIEUWSBERICHTEN

Verenigingscompetitie selectie 9 februari 2019

Afgelopen weekend troffen de selectieteams van Aqua’68, Bubble, De Granaet en Azuro elkaar in Dubbelslag tijdens de 3e ronde van de verenigingscompetitie (VC). De jongens van Azuro 1 met de broers Ivo en Jam Kroes, Nathan Koenen en Lennart Middendorp openden de wedstrijd in een estafette van de 4 x 50 vrij en wisten maar liefst 4 seconden van hun inschrijftijd af te zwemmen. De meisjes van Azuro 1, Indy Stubbe, Cynthia Hoogewerf, Esther Snijder en Noa Goede volgden dit voorbeeld en sloten hun race met dezelfde afstand eveneens af met een PR.

Bij de jongens werd door Lennart Middendorp op de 100 meter rugslag een wel zeer goede prestatie neergezet; hij wist zijn inschrijftijd met maar liefst 13 seconden te verbeteren. Edwin Bulten deed hiervoor niet onder en tikte aan in 1.29.85, een verbetering van maar liefst 12 seconden.

De jongere selectiezwemmers deden het goed: Indy Stubbe zwom op de 200 meter schoolslag een tijd van 3.29.60 (7 seconden PR); Esther Snijder, Amber Godlieb en Quincy Nijboer zwommen deze afstand voor het eerst in het thuisbad en deden daarmee hun NT uitde boeken verdwijnen. In de kortste serie van de wedstrijd, de 50 meter rugslag meisjes met 2 deelnemers, zwom Laurie Lubbers een mooie PR en tikte aan in 50.64. Jorn Kroes zwom de 200 meter schoolslag in een tijd van 3.13.42 en was daarmee ruim 12 seconden sneller dan de nummer 2 op de lijst. Bij de 100 meter rugslag wisten Sanne Bosker, Marieke Grootendorst en Amber Godlieb hun inschrijftijd met PR’s tussen de 2 en 6 seconden af te sluiten.

Het selectieteam van Azuro wist deze competitieronde tot een goed einde te brengen met maar liefst 40 individuele PR’s en heeft daarmee een mooie 4e plaats in de tussenstand van de Cl klasse (10 clubs) veroverd met nog 1 ronde te gaan.

Stem Azuro, stem schoolzwemkampioenschappen

Stem Azuro, stem schoolzwemkampioenschappen

Azuro is één van de 185 verenigingen die meedoet aan de Rabobank Clubkas Campagne. In totaal zal er een bedrag van € 55.000,- onder de deelnemende verenigingen worden verdeeld. Azuro gaat de opbrengst ten goede van de Schoolzwemkampioenschappen stellen. Een zwemtoernooi voor kinderen van uit groep 7 en acht van de basisscholen.

De Rabobank heeft haar klanten inmiddels de stemcodes toegezonden.

Succesvolle Internationale Azuro

Succesvolle Internationale Azuro

Afgelopen weekend werd in zwembad Dubbelslag het 2-daagse zwemtoernooi de Internationale gezwommen. Door 13 zwemverenigingen uit de 3 noordelijke provincies, Overijssel en de Duitse clubs PSV Stralsund en SV Wiking Kiel werd zowel individueel als in estafetteteams gestreden om een felbegeerde podiumplaats.

Het Heren 1 estafetteteam van Azuro, bestaande uit Jarno Ottens, Jesper Tjassing , Ivo Kroes en Harmen van der Ploeg wist in de 4 x 50 vrij een gouden medaille te veroveren in een tijd van 1.45.87, op ruime afstand gevolgd door Aqua “68 en PSV Stralsund. Het Dames 1 estafetteteam van Azuro, Anne Fleur Willemsen, Roos Serebreyanik, Desanka Stoppels en Amber Koning moest in de 4 x 50 vrij genoegen nemen met het zilver en HZ&PC Heerenveen voor laten gaan.

Op zondagochtend werd traditiegetrouw gestart met de finale van de 100 meter vrij voor de dames en de heren. In een zinderende finale wist Azuro zwemmer Anne Fleur Willemsen haar titel te prolongeren en de klok op 57.54 stil te laten staan. Bij de heren was Tycho Atanasov van KSN met een tijd van 55.30 goed voor goud. Het herenestafetteteam van Azuro was opnieuw goed voor goud en won de 4 x 50 wisselslag met een ruime voorsprong op PSV Stralsund en Aqua‘68 in een tijd van 1.57.86. Ook het damesestafetteteam was opnieuw succesvol en wist in een spannende eindstrijd bij de 4 x 50 wisselslag net voor HZ&PC Heerenveen aan te tikken en veroverde goud (2.08.82). Het jongensestafetteteam met Edwin Bulten, Niek Ottens, Jorn Kroes en Wout Kroeze wist op deze afstand nog een bronzen plak binnen te halen.

In het overall klassement (100 meter van alle zwemslagen) waren Azuro zwemmers Amber Koning, Ivo Kroes en Jorn Kroes in hun klasse Senioren, Jeugd en Junioren goed voor een tweede plaats. Bij de Senioren dames won Anne Fleur Willemsen opnieuw het goud en was Jarno Ottens bij de Heren Senioren goed voor goud. In de eindstand van het verenigingsklassement won Azuro het zilver en moest HZ&PC Heerenveen voor laten gaan. KSN beklom de laatste trede van het podium.

Door Harry Douma is in 2 dagen weer veel fotomateriaal gemaakt. Kijk hiervoor op onze fotopagina. Op de pagina van de INTERNATIONALE staan 2 digitale fotoalbums van het toernooi.

 

W-cursus waterpolo

Zoals misschien reeds bekend gaat er weer een W-cursus georganiseerd worden.

Voor de mensen die hier niet bekend mee zijn, binnen Azuro hebben we de regel als je competitie speelt en 15 jaar of ouder bent moet je je W halen. Daarnaast willen we andere leden en ouders van leden de mogelijkheid bieden om de cursus te volgen om kennis op te doen van het spel of ter verfrissing van weggezakte kennis. De data waarop de cursus nu gepland staat zijn 8 feb, 15 feb, 1 mrt, 8 mrt. Dit zijn vrijdagen. In overleg kan hier vanaf geweken worden mochten er veel afmeldingen zijn. Laat dit dus op tijd weten. de cursus begint om 19:30.
Meer weten over de W-cursus, mail dan naar voorzitter@zvazuro.nl .

INSCHRIJVEN NIEUWS UPDATES

NIEUWSARCHIEF AZURO