NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHTEN

AZURO NIEUWSBERICHTEN

Informatie COVID-19 (Corona) virus

Update 15 maart 2020:
In navolging van de aanvullende maatregelen die het kabinet vandaag heeft bekend gemaakt, om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is de periode dat er géén verenigingsactiviteiten zijn verlengt tot en met maandag 6 april 2020.

 


Het bestuur van Azuro heeft besloten het advies te volgen van de KNZB (12 maart 2020) om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart 2020.
Dit advies houd in dat per direct alle trainingen en andere activiteiten in verenigingsverband voor alle afdelingen komen te vervallen.

Updates hierover volgen op deze pagina.

Info KNZB volg hier

1-uursestafette 2020

1-uursestafette 2020

Afgelopen zaterdag, 7 maart jl. hebben 23 Azuro zwemmers meegedaan aan de 1-uursestafette in Hoogezand.

Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement is het de bedoeling dat teams van 6 tot 10 zwemmers in 1 uur tijd gezamenlijk zoveel mogelijk meters zwemmen. Ze zwemmen hierbij om de beurt 50 meter vrije slag, en dat 1 uur lang.

Dit jaar hebben we meegedaan met 2 Azuro teams. Tevens hebben 6 zwemmers zich voor de gelegenheid in duo’s of individueel aangesloten bij 2 teams van Trivia (leeftijd < 11 jaar), en bij de masterteams van de Pinquin oldstars en de Inktvis om te kunnen deelnemen aan deze gezellige wedstrijd.

We begonnen in de ochtend met onze jongste deelnemers, Annika en Roos M, zij zwommen mee met team Trivia/Azuro1, ze zijn 6de geworden in hun categorie en hebben gezamenlijk 3365 meters gezwommen.

Linde en Laurie hebben met team Trivia/Azuro 2 erg hard gezwommen, gezamenlijk 3828.5 meter. Zij hebben na afloop het podium mogen beklimmen om de 2de prijs in ontvangst te nemen.

Vlak na de middag heeft team Azuro 1 zich met Niek, Kiki, Sanne, Wout, Noa, Iris, Marieke, Amber en Elisa naar een mooie 4de plaats gezwommen met 5303.7 meter (slechts 3 meter achter de 3de plaats)

Team Azuro 2 had te kampen met ziekte, waardoor ze begonnen met 8 i.p.v. 9 zwemmers en eindigden met nog maar 6 die zich heel kranig hebben geweerd. Uiteindelijk hebben Harmen, Robin, Matthijs, Roos S, Guusje, Anneroos, Amelina en Esther toch nog 5499.4 meter gezwommen, goed voor een 6de plaats.

René heeft meegezwommen met het masterteam van de Inktvis, zijn team zwom samen 5443.2 meter.

En tijdens het laatste programmanummer van 20:15 tot 21:15 heeft Emiel met zijn teamgenoten van de Pinquin oldstars 5295,9 meter gezwommen.

Al met al kijken we terug op een hele geslaagde wedstrijd waarbij onze Azuro zwemmers het fantastisch hebben gedaan. Gefeliciteerd allemaal met jullie mooie prestaties!

Zwemvaardigheid 1 behaald

Zwemvaardigheid 1 behaald

Tijdens de lessen op vrijdag 6 maart hebben een aantal zwemmers van de afdeling recreatief zwemmers hun diploma voor zwemvaardigheid 1 behaald.

Het eerste gedeelte is het zwaarste, omdat de zwemmers dan met shirt en broek en schoenen aan moeten zwemmen. Maar zij hebben allen laten zien dat je prima kunt drijven met al deze kleding aan. Daarna doken zij het water in en zwommen zij 9 meter onder water om vervolgens hun banen te zwemmen onderbroken door koprollen. Ook lieten zij zien dat ze onder een mat door konden zwemmen en over een mat konden klimmen. Het laatste onderdeel was een stukje reddend zwemmen, waarbij een drenkeling naar de kant werd geholpen.

Daarna mochten de zwemmers verder zwemmen in badkleding. Zij lieten alle zwemslagen zien. En bij de schoolslag moest er ook een keerpunt worden gemaakt. Tevens volgden nog een hoekduik, een stukje onder water zwemmen en wrikken in het water. Bij zwemvaardigheid zijn er vaardigheden uit alle watersporten. Vanuit het waterpolo moesten de zwemmers in tweetallen de bal overgooien en vangen. Het slotonderdeel was watertrappelen.

Alle zwemmers zijn geslaagd. Gefeliciteerd Esmee, Karlijn, Esmee, Desiree, Emma, Sophie, Jens, Sarah, Ruth en Bram.

1e Nieuwsbrief 2020

De 1e Azuro nieuwsbrief van 2020 is 22-02 uitgekomen. In de nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

De nieuwsbrief is HIER te downloaden. Alle leden ontvangen de nieuwsbrief ook per mail.

INSCHRIJVEN NIEUWS UPDATES

NIEUWSARCHIEF AZURO