NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHTEN

AZURO NIEUWSBERICHTEN

Ivo Kroes verovert EJK tickets

Schoolslagspecialist Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Eindhoven Qualification Meet in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Het 17-jarige zwemtalent traint inmiddels bij het KNZB Opleiding Centrum in Drachten en maakt als topsporter deel uit van de Nationale Jeugdselectie. De kwalificatiewedstrijd stond in het teken van het behalen van startbewijzen voor de Europese Jeugdkampioenschappen zwemmen die van 6-11 juli in Rome worden gehouden.

Vrijdag werd in de ochtend gestart op de 50 meter schoolslag. Kroes wist zijn inschrijftijd van 30.18 aan te scherpen tot 29.15 en kwam daarmee net tekort voor de EJK limiet van 29.11. Zaterdag werd de 100 meter schoolslag, met als limiet 1.03,80, aangetikt in 1.03,47. Het eerste felbegeerde ticket was hiermee een feit evenals een plek in de A finale waar hij later op de dag zijn tijd overtuigend wist aan te scherpen naar 1.02,98. Zondag trof Kroes een zeer sterk deelnemersveld op de 200 meter schoolslag. Startend naast schoolslagicoon Arno Kamminga wist hij zijn eigen stabiele race te zwemmen en een tijd neer te zetten van 2.16,77. Goed voor opnieuw een EJK limiet (2.17,83) en een plek in de A finale, waar Kroes opnieuw wist te pieken met een tijd van 2.16,29.

Met twee EJK tickets op zak kijkt Kroes uit naar de zomer in Rome. Voor het eerst zal hij zijn opwachting gaan maken op een groot internationaal toernooi in het buitenland. Ervaring opdoen naast zijn ontwikkeling als topsporter zal zijn zwemcarrière tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen een mooie impuls geven.

Uitslag 2e Azuro pubquiz

Op vrijdagavond 19 maart was het om 20:00 uur weer tijd voor een nieuwe online pubquiz! Deze keer eentje die je niet kon Googlen. De vragen gingen over zaken die leden zouden (moeten) kunnen weten, zoals ‘Op welke afstand heeft Marije voor 1 serie lang een wereldrecord gehad?’ Ook was er bijvoorbeeld het themaonderdeel ‘Wie is het?’.
De leden hadden samen 11 teams samengesteld, allen met een unieke naam. De leukste teamnaam ging naar team ‘Quiztnix’! Verder ging de poedelprijs dit keer naar… team Waistjawel.
Dan de winnaars van deze avond zijn:
3e plek – Doppinda’s
2e plek – Polosterren
1e plek – Eemsrobben Heren 1

Er waren 2 leeftijdscategorieën, namelijkl Jeugd & Senioren.
Over deze categorieën worden wisselbekers aan de winnaars uitgedeeld.

Iedereen bedankt voor het meespelen en graag tot de volgende keer!

Naar buiten met Azuro

Sinds vorige week (3 maart) mogen sporters tot 27 jaar weer in teamverband samen buiten trainen.
Daar hebben we vandaag, zaterdag 6 maart, dankbaar gebruik van gemaakt!

Met 32 sporters en 7 vrijwilligers hebben we verschillende activiteiten gedaan. Op het grasveld en de parkeerplaats van Zwembad Dubbelslag hadden we voldoende ruimte om lekker actief bezig te zijn. Verdeeld over 6 teams gingen we volleyballen, zaklopen, touwtrekken, blokjes-voetballen en kregen we een bootcamp-training. Nadat de teams alle activiteiten hadden gedaan, hebben we nog in 4 teams estafette geracet. Dit ging er heel fanatiek aan toe.

Wat was het fijn elkaar weer te zien en te spreken, plezier te maken en actief bezig te zijn in de vorm van een landtraining. Het is iedereen zo goed bevallen, dat de trainers per afdeling gaan kijken of er voldoende belangstelling is om buiten te gaan trainen, zolang het zwembad nog dicht moet blijven. Hierover wordt per afdeling gecommuniceerd.

Klik HIER voor een foto impressie van de training.

 

Online pubquiz

Op vrijdagavond 19 maart is het om 20:00 uur weer tijd voor een nieuwe online pubquiz! Deze keer eentje die je niet kunt Googlen 😉
De quiz wordt in Skype gehouden en de opgegeven teams ontvangen een link naar de quiz en een link voor het antwoordformulier. Het bestuur heeft leuke prijzen beschikbaar gesteld die jullie kunnen winnen!

Denk je nu, hier wil ik aan meedoen? Geef je dan op met een team van maximaal 4 personen door te mailen naar activiteitencommissie@zvazuro.nl

Tot vrijdag 19 maart!

VOG-coördinator

Vandaag, 26 februari 2021, heeft Paul Verbiest de functie van VOG-coördinator overgenomen van Amber Tjassing.

Met het toetreden van Amber in het bestuur in 2020, is gekeken naar het verdelen van de workload. Daar de VOG-administratie in Sporlink wordt bijgehouden, was het voor het bestuur een logische stap om Paul Verbiest te benaderen, om naast de ledenadministratie ook de VOG-administratie bij te gaan houden. Communicatie m.b.t VOG’s, zal via het e-mailadres vog@zvazuro.nl gaan.

INSCHRIJVEN NIEUWS UPDATES

Loading

NIEUWSARCHIEF AZURO