NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHTEN

AZURO NIEUWSBERICHTEN

Eerste wedstrijd vierkamp 2020

De eerste wedstrijd van de recreatieve vierkamp zit er alweer op. Zoals altijd organiseren wij de eerste wedstrijd. Voorafgaand was er een selectie zwemwedstrijd, dus we hoefden niets op te bouwen.

Er werd door iedereen rugcrawl en borstcrawl gezwommen. Voor Azuro deden mee: Rosemarijn, Cherella, Lisa, Annely, Ruth, Hugo, Ramiar, Jens, Gallyon, Romy, Marijn, Thomas, Rahaf, Estelle, Lian, Eva, Youri,  Irma, Damian, Kimberly, Jesper en Ingrid.

De jongste kinderen zwommen ook nog een estafette 4×25 meter schoolslag. Hier moeten we nog wel beter op oefenen, want niet iedereen tikte met 2 handen de muur aan. Tot slot waren er nog enkele zwemmers die een 100 meter wisselslag hebben gezwommen.

Na afloop van de wedstrijd hebben velen geholpen om alles op te ruimen en schoon te maken. Hiervoor hartelijk dank. Ook de andere mensen die hebben geholpen met klokken, volgorde van aankomst, en begeleiding rondom het bad, heel erg bedankt. Op naar de tweede vierkamp wedstrijd.

Schoolzwemmen

Donderdag 27 februari 2020 zal de voorronde van het schoolzwemmen worden gehouden en 2 dagen later zal de finale worden gezwommen. Meer weten over schoolzwemmen, klik dan HIER.

Orca’s Christmas Swim 2019

Orca’s Christmas Swim 2019

Het afgelopen weekend werd in zwembad Kalverdijkje het jaarlijkse tweedaagse Christmas Swimtoernooi gehouden. Zaterdagochtend vertrok een elftal selectiezwemmers (Emil, Harmen, Ivo, Jarno, Jesper, Jorn, Jurek, Matthijs, Robin, Amber K en Sanne) in alle vroegte richting Leeuwarden. Tijdens de series wisten de meeste zwemmers hun inschrijftijd te evenaren. De opvallendste verbeteringen werden gezwommen door Emil en Jorn op de 400 meter vrije slag, beide heren wisten resp. 7 en 10 seconden van hun inschrijftijd af te tikken. Matthijs won op verschillende afstanden maar liefst 3 mooie serieprijzen en ook Sanne wist een serieprijs in de wacht te slepen. De ochtend werd onder luid aanmoedigen van het aanwezige publiek afgesloten met een gemengde funestafette van 13 x 50 meter vrije slag waarbij alle clubs en leeftijden door elkaar waren gemixt.

In de middag werden er door Amber, Harmen, Ivo, Jarno, Jorn, Matthijs en Robin finales gezwommen. In de B finale werd door Harmen een prachtige PR van ruim 2 seconden gezwommen op de 100 meter wisselslag: 1.06.96. In de spannende A finale van de 50 vlinderslag wist Amber het goud af te dwingen in een tijd van 29.13.

Zondagochtend werden de series van de overwegend sprint- en langere afstanden gezwommen. Aan het eind van de ochtend werd er opnieuw een mooie estafette (13 x 50 wisselslag) gezwommen door een grote groep zwemmers. De finales werden gezwommen door Amber (A op de 50 vr/100 ss), Ivo (B 50 vr/A 100 ss), Jarno (B 100 ss/A 50 ru), Jesper (A 50 ru), Robin (B 100 ss) en Sanne (B 50 ru). Op de 100 meter schoolslag A finale wist Amber een 3e plaats te veroveren in 1.16.58.

Op basis van FINA punten in het schoolslagklassement werden Amber en Ivo aan het eind van het toernooi nog verrast met prijzengeld. Voor alle zwemmers was dit toernooi een sfeervolle en vooral gezellige afsluiting van 2019. Op naar 2020!

Inschrijving 4-kamp sluit 3 januari

De eerst wedstrijd van de recreanten 4-kamp is zaterdag 11 januari 2020. Wil jij nog meedoen met de 4-kamp, schijf je dan nu nog in. Op 3 januari sluit de inschrijving voor de 1e wedstrijd, daarna is het nog wel mogelijk om je voor de andere 3 wedstrijden in te schrijven. Inschrijven kan via AANMELDEN 4-KAMP.

INSCHRIJVEN NIEUWS UPDATES

NIEUWSARCHIEF AZURO