WEDSTRIJDZWEMMEN

Plezier in zwemmen, prestatie verbeteren

Heb jij plezier in zwemmen en wil jij je prestaties verbeteren? Dan is wedstrijdzwemmen bij de afdeling selectie iets voor jou!

Vanuit de afdeling recreatief kun je doorstromen naar de afdeling selectie van Azuro. Onder begeleiding van een enthousiast en deskundig team van trainers leer je de verschillende zwemslagen (vrije slag, schoolslag, rugslag en vlinderslag) maximaal te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de techniek, en iedere selectiezwemmer ontwikkelt zich op zijn of haar eigen niveau.

 

Wedstrijden

Naast het volgen van de wekelijkse trainingen neem je gedurende het zwemseizoen bijna wekelijks deel aan wedstrijden passend bij jouw leeftijd en niveau. Als jonge zwemmer (minioren) startend met de 25/50 meter wedstrijden kun je doorgroeien naar de 100 meter wedstrijden en lange afstandswedstrijden. Met de groei van je leeftijd, ontwikkeling, en het verbeteren van je prestaties kun je als junioren en senioren ook deelnemen aan limietwedstrijden op regionaal- en landelijk niveau.

Een aantal zwemmers neemt deel aan wedstrijden op landelijk niveau zoals de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) en de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK).

 

Verenigings Competitie

Op dit moment komt de selectie in de verenigingscompetitie (VC) uit in de landelijke C klasse. Vijf wedstrijden per seizoen neem je het op tegen een aantal andere zwemverenigingen en draag je als zwemmer van het selectieteam van Azuro je steentje bij aan een nog betere positie in het klassement. Naast je individuele prestaties tijdens de verenigingscompetitie zwem je regelmatig in een estafette om ook als team een goede tijd neer te zetten.

Heb je belangstelling?

Meld je dan in het bad tijdens onze trainingsuren bij een trainer of neem contact op via selectie@zvazuro.nl

Film clubkampioenschappen

De filmbeelden van de clubkampioenschappen 2019 zijn gemonteerd. Zoals we inmiddels van Ryan Douma...

Start nieuw zwemseizoen

Gedurende de zomervakantie is er door de leden veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om...

Bronzen KNZB prestatiemedailles voor selectiezwemmers

Na de uitreiking van de medailles en bekers bij de clubkampioenschappen (12-07-2019)  is een...

Clubkampioenschappen 2019

Als afsluiting van het zwemseizoen werd de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. Het was...

Official van Verdienste

Vandaag, 22 juni 2019, hebben Humphrey Looyé en Mark Dijkstra de KNZB de titel Official van...

Ivo Kroes dubbel Nederlands kampioen

De 16-jarige Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro heeft tijdens de NK lange baan voor junioren in...