WEDSTRIJDZWEMMEN

Plezier in zwemmen, prestatie verbeteren

Heb jij plezier in zwemmen en wil jij je prestaties verbeteren? Dan is wedstrijdzwemmen bij de afdeling selectie iets voor jou!

Vanuit de afdeling recreatief kun je doorstromen naar de afdeling selectie van Azuro. Onder begeleiding van een enthousiast en deskundig team van trainers leer je de verschillende zwemslagen (vrije slag, schoolslag, rugslag en vlinderslag) maximaal te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de techniek, en iedere selectiezwemmer ontwikkelt zich op zijn of haar eigen niveau.

 

Wedstrijden

Naast het volgen van de wekelijkse trainingen neem je gedurende het zwemseizoen bijna wekelijks deel aan wedstrijden passend bij jouw leeftijd en niveau. Als jonge zwemmer (minioren) startend met de 25/50 meter wedstrijden kun je doorgroeien naar de 100 meter wedstrijden en lange afstandswedstrijden. Met de groei van je leeftijd, ontwikkeling, en het verbeteren van je prestaties kun je als junioren en senioren ook deelnemen aan limietwedstrijden op regionaal- en landelijk niveau.

Een aantal zwemmers neemt deel aan wedstrijden op landelijk niveau zoals de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) en de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK).

 

Verenigings Competitie

Op dit moment komt de selectie in de verenigingscompetitie (VC) uit in de landelijke C klasse. Vijf wedstrijden per seizoen neem je het op tegen een aantal andere zwemverenigingen en draag je als zwemmer van het selectieteam van Azuro je steentje bij aan een nog betere positie in het klassement. Naast je individuele prestaties tijdens de verenigingscompetitie zwem je regelmatig in een estafette om ook als team een goede tijd neer te zetten.

Heb je belangstelling?

Meld je dan in het bad tijdens onze trainingsuren bij een trainer of neem contact op via selectie@zvazuro.nl

Clubkampioen schappen 2019

De datum voor de Azuro clubkampioenschappen 2019 met aansluitend de BBQ ter afsluiting van het...

Verslag zwemploeg Azuro naar Stralsund

Wat was het weer een ontzettend gezellig weekend!!! Het begon allemaal op vrijdag 26 april om 10u...

2e Paasdag geen training

Zoals elk jaar is Dubbelslag met de Paasdagen gesloten. De trainingen van maandag 22 april 2019...

Tweede plaats bij de 1-uursestafette

Zaterdag 30 maart was de 23eeditie van de 1-uursestafette in Hoogezand. Azuro kwam uit met een...

Top 10 snelste Azuro zwemmers

De top 10 snelste Azuro zwemmers, bijgewerkt tot en met 2018 is bekend staat inmiddels online. Ben...

DZ&PC Spring Swim Lange Baan

Dit weekend werd in zwembad De Welle in Drachten de DZ & PC Spring Swim gehouden. Een...