Afgelopen zaterdag, 7 maart jl. hebben 23 Azuro zwemmers meegedaan aan de 1-uursestafette in Hoogezand.

Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement is het de bedoeling dat teams van 6 tot 10 zwemmers in 1 uur tijd gezamenlijk zoveel mogelijk meters zwemmen. Ze zwemmen hierbij om de beurt 50 meter vrije slag, en dat 1 uur lang.

Dit jaar hebben we meegedaan met 2 Azuro teams. Tevens hebben 6 zwemmers zich voor de gelegenheid in duo’s of individueel aangesloten bij 2 teams van Trivia (leeftijd < 11 jaar), en bij de masterteams van de Pinquin oldstars en de Inktvis om te kunnen deelnemen aan deze gezellige wedstrijd.

We begonnen in de ochtend met onze jongste deelnemers, Annika en Roos M, zij zwommen mee met team Trivia/Azuro1, ze zijn 6de geworden in hun categorie en hebben gezamenlijk 3365 meters gezwommen.

Linde en Laurie hebben met team Trivia/Azuro 2 erg hard gezwommen, gezamenlijk 3828.5 meter. Zij hebben na afloop het podium mogen beklimmen om de 2de prijs in ontvangst te nemen.

Vlak na de middag heeft team Azuro 1 zich met Niek, Kiki, Sanne, Wout, Noa, Iris, Marieke, Amber en Elisa naar een mooie 4de plaats gezwommen met 5303.7 meter (slechts 3 meter achter de 3de plaats)

Team Azuro 2 had te kampen met ziekte, waardoor ze begonnen met 8 i.p.v. 9 zwemmers en eindigden met nog maar 6 die zich heel kranig hebben geweerd. Uiteindelijk hebben Harmen, Robin, Matthijs, Roos S, Guusje, Anneroos, Amelina en Esther toch nog 5499.4 meter gezwommen, goed voor een 6de plaats.

René heeft meegezwommen met het masterteam van de Inktvis, zijn team zwom samen 5443.2 meter.

En tijdens het laatste programmanummer van 20:15 tot 21:15 heeft Emiel met zijn teamgenoten van de Pinquin oldstars 5295,9 meter gezwommen.

Al met al kijken we terug op een hele geslaagde wedstrijd waarbij onze Azuro zwemmers het fantastisch hebben gedaan. Gefeliciteerd allemaal met jullie mooie prestaties!