Tijdens de lessen op vrijdag 6 maart hebben een aantal zwemmers van de afdeling recreatief zwemmers hun diploma voor zwemvaardigheid 1 behaald.

Het eerste gedeelte is het zwaarste, omdat de zwemmers dan met shirt en broek en schoenen aan moeten zwemmen. Maar zij hebben allen laten zien dat je prima kunt drijven met al deze kleding aan. Daarna doken zij het water in en zwommen zij 9 meter onder water om vervolgens hun banen te zwemmen onderbroken door koprollen. Ook lieten zij zien dat ze onder een mat door konden zwemmen en over een mat konden klimmen. Het laatste onderdeel was een stukje reddend zwemmen, waarbij een drenkeling naar de kant werd geholpen.

Daarna mochten de zwemmers verder zwemmen in badkleding. Zij lieten alle zwemslagen zien. En bij de schoolslag moest er ook een keerpunt worden gemaakt. Tevens volgden nog een hoekduik, een stukje onder water zwemmen en wrikken in het water. Bij zwemvaardigheid zijn er vaardigheden uit alle watersporten. Vanuit het waterpolo moesten de zwemmers in tweetallen de bal overgooien en vangen. Het slotonderdeel was watertrappelen.

Alle zwemmers zijn geslaagd. Gefeliciteerd Esmee, Karlijn, Esmee, Desiree, Emma, Sophie, Jens, Sarah, Ruth en Bram.