De 15-jarige Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro heeft tijdens het NK korte baan voor de junioren in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion het afgelopen weekend meerdere keren het podium betreden.

Vrijdag kwam Ivo uit op de 50 meter schoolslag en wist op deze sprintafstand een mooie persoonlijk record neer te zetten van 30,42 waarmee hij een 2eplaats veroverde. Zaterdag zwom de schoolslagspecialist de 200 meter schoolslag en wist opnieuw zijn inschrijftijd van 2.25,46 met een enorme persoonlijk record van bijna 4 seconden te verbeteren naar een tijd van 2.21,91. Hij zwom hiermee zelfs een Nederlands record (2.22,51 uit 2014) uit de boeken. De geklokte tijd was op landelijk niveau opnieuw goed voor een zilveren medaille. Zondagochtend stond de 100 meter schoolslag op het programma. De tijd van 1.06,48 was een kwalificatie voor de finale later die middag. Met een sterk deelnemersveld tijdens de finale deed Ivo Kroes uiteindelijk de klok stilstaan op 1.05,72 en veroverde nogmaals een zilveren plak.

Met 3 zilveren medailles op zak kan Ivo Kroes terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi, waarbij hij op landelijk niveau heeft laten zien dat er in de toekomst rekening met hem moet worden gehouden.