Wat was het weer een ontzettend gezellig weekend!!!

Het begon allemaal op vrijdag 26 april om 10u bij Dubbelslag.
Met twee 9-persoons busjes, van Inqar Dallinga, op naar Stralsund met een groep van 13 zwemmers en 4 begeleiders naar het 26e Internationales Schwimmfest.

Bij de laatste stop werd het wel duidelijk dat het voor de nieuwe Stralsundgangers wel wat spannend begon te worden. “Slapen in een gastgezin, ik spreek bijna geen Duits, en komt alles wel goed”…
Ja wat kwam het goed!!! Erg lieve en gastvrije gastgezinnen wederom dit jaar, ‘onze’ kinderen zijn enorm verwend! Sommige werden gelijk de eerste avond al mee uit eten genomen, anderen werden getrakteerd op een rondleiding door de prachtige stad. Zeer hartelijk en warm ontvangen! En de lunchpakketten die ze meekregen naar het zwembad…geweldig!!!

De begeleiders zaten dit jaar in een Feriënwohnung i.p.v. het Younior Hotel. Prima! Chefkok Jolanda v.d. Ploeg had vooraf al een stamppot rauwe andijvie gemaakt, dus na het installeren hebben de dames daar heerlijk van gesmuld!! Voor Petra Kroeze was het ook de eerste keer, ik heb ergens gehoord dat ze volgend jaar wel weer mee wil, dus het is vast goed bevallen! Voor de twee ‘oudgedienden’, Amber Tjassing en ondergetekende, was het een weerzien met onze vrienden daar. Op de zaterdag werden we uitgenodigd om weer samen te gaan eten met de ploeg uit Kiel, heerlijk Grieks gegeten en veel gelachen!

Maar we kwamen daar uiteraard voor het zwemmen!
Wauw! Wat hebben ze hard gezwommen, veel PR’s zijn gesneuveld, Jarno 1e reserve bij de finale 100vrij heren, badpakestafette (van de heren 🤣). Er zijn in totaal 13 medailles behaald!
Jarno 2x zilver en 2x brons in de heren open klasse, Harmen 2x zilver en 1x brons in jaargang 2002, Jesper 1x brons in jaargang 2002, Kimberly 1x brons in de dames open klasse, Roos 1x brons in jaargang 2004, Indy 1x zilver in jaargang 2005, Marieke 1x brons in jaargang 2005 en Kiki 1x brons in jaargang 2005. De andere zwemmers, Niek, Wout, Amelina, Esther en Guusje, hebben veel PR’s gehaald!!!

Wat ben ik trots op deze ploeg! Als trainer maar ook als mens. Wat was het een leuke sfeer binnen de ploeg, veel lol, elkaar aanmoedigen, geen ruzietjes o.i.d. Allen heel, heel erg bedankt voor deze fijne editie van Stralsund ♥️ Lieve dames, bedankt voor jullie goede zorgen.
Op naar volgend jaar!!!
Wie weet gaan er dan nog wel meer mee…

Veel liefs Trieneke