Afgelopen weekend troffen de selectieteams van Aqua’68, Bubble, De Granaet en Azuro elkaar in Dubbelslag tijdens de 3e ronde van de verenigingscompetitie (VC). De jongens van Azuro 1 met de broers Ivo en Jam Kroes, Nathan Koenen en Lennart Middendorp openden de wedstrijd in een estafette van de 4 x 50 vrij en wisten maar liefst 4 seconden van hun inschrijftijd af te zwemmen. De meisjes van Azuro 1, Indy Stubbe, Cynthia Hoogewerf, Esther Snijder en Noa Goede volgden dit voorbeeld en sloten hun race met dezelfde afstand eveneens af met een PR.

Bij de jongens werd door Lennart Middendorp op de 100 meter rugslag een wel zeer goede prestatie neergezet; hij wist zijn inschrijftijd met maar liefst 13 seconden te verbeteren. Edwin Bulten deed hiervoor niet onder en tikte aan in 1.29.85, een verbetering van maar liefst 12 seconden.

De jongere selectiezwemmers deden het goed: Indy Stubbe zwom op de 200 meter schoolslag een tijd van 3.29.60 (7 seconden PR); Esther Snijder, Amber Godlieb en Quincy Nijboer zwommen deze afstand voor het eerst in het thuisbad en deden daarmee hun NT uitde boeken verdwijnen. In de kortste serie van de wedstrijd, de 50 meter rugslag meisjes met 2 deelnemers, zwom Laurie Lubbers een mooie PR en tikte aan in 50.64. Jorn Kroes zwom de 200 meter schoolslag in een tijd van 3.13.42 en was daarmee ruim 12 seconden sneller dan de nummer 2 op de lijst. Bij de 100 meter rugslag wisten Sanne Bosker, Marieke Grootendorst en Amber Godlieb hun inschrijftijd met PR’s tussen de 2 en 6 seconden af te sluiten.

Het selectieteam van Azuro wist deze competitieronde tot een goed einde te brengen met maar liefst 40 individuele PR’s en heeft daarmee een mooie 4e plaats in de tussenstand van de Cl klasse (10 clubs) veroverd met nog 1 ronde te gaan.