Het was weer een geslaagd toernooi van SV Neptun in Emden, Duitsland!

#Azuro was natuurlijk weer aanwezig tijdens het Internationales Adventsschwimmfest dat dit jaar werd gehouden op 7 & 8 december.
Op vrijdagavond 7-12 zwommen Kiki en Jesper de 800 en 1500 vrije slag. Met een gouden en zilveren plek was dat een goed begin van het toernooi.
Zaterdag 8-12, in alle vroegte (06:15), vertrokken 7 ‘Azuro-auto’s met 14 zwemmers, met de benodigde officials, ploegleiders en de trainer naar Emden. Rond half acht waren we compleet en hadden we de helft van het balkon geclaimd met heerlijk luxe ligstoelen. Volgens de organisatie veel te vroeg, maar wij zaten goed!
De wedstrijd begon na het inzwemmen om 9 uur en Azuro had met 66 individuele starts en 4 estafettes een volle dag. Ook dit jaar was het voor veel zwemmers best wel weer spannend, zwemmen in Duitsland. Tijdens de wedstrijd, vooral bij de start, allemaal Duitse mensen om je heen, maar het is weer fantastisch gegaan.
De spanning van de wedstrijd werd op het balkon ontspannen gecombineerd met lekker chillen op je stoel, samen een spelletje doen en elkaar aanmoedigen.
Veel zwemmers hebben weer persoonlijke records gezwommen. Voor elke afstand kreeg elke zwemmer een oorkonde uitgereikt en ook het ere-metaal mocht aan het eind van de dag in meerdere auto’s mee naar huis.
Moe maar voldaan, en hier en daar een beetje lacherig over de Duitse benadering van de zwemregels, waren we ‘s avonds rond half 9 weer thuis.
Meer foto’s zien, klik dan HIER.