Afgelopen weekend, 1 en 2 februari, heeft zwemvereniging Azuro hun 17e Internationaal zwemtoernooi gehouden in zwembad Dubbelslag in Delfzijl. Aan dit toernooi deden 13 verenigingen uit Nederland en Duitsland mee. Er waren zo’n 220 zwemmers per dag, die bij elkaar 1.150 individuele afstanden hebben gezwommen. Daarnaast hebben de verenigingen met 50 teams deelgenomen aan de estafettes.

Tijdens het toernooi zijn 370 medailles uitgereikt voor de individuele prijswinnaars en estafette-teams (goud zilver brons). Er werd ook de meerkamp bijgehouden voor zwemmers die 4 x een 50 meter-afstand of 4 x een 100 meter-afstand hebben gezwommen. Door de zwemmers plaatsen 1, 2 en 3 werden mooie bekers in ontvangst genomen.

Naast de prijzen voor de losse afstanden en de meerkamp-strijd was er het verenigingskampioenschap. De winnende vereniging van dit toernooi is HZ&PC Heerenveen! Azuro plaatste zich als 2e en De Granaet uit Dokkum is 3e geworden.

Naast deze officiële prijzen werden er ook 6 gesponsorde zwemartikelen verloot onder de zwemmers en hebben we mogen genieten van heerlijke gesponsorde broodjes, hapjes, fruit en drinken.

Een toernooi als dit kan niet zonder vrijwilligers! In totaal hebben per dag zo’n 100 vrijwilligers verschillende werkzaamheden verricht, zoals jury, ploegleiders/trainers en alle zichtbare en minder zichtbare organisatorische zaken rond het bad en de wedstrijd. Azuro bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme.

Een selectie van de foto’s, gemaakt door Harry Douma, kan je vinden op onze fotopagina.