Op vrijdag 4 oktober hebben Irma, Kim, Niels, Romy en Roos, hun Survival diploma behaald. Dit is een nieuw onderdeel bij het recreatief zwemmen. Deze zwemmers hebben meerdere maanden getraind op de diverse onderdelen die bij het Survival behoren onder leiding van Jesper en Harmen.

Bij het eerste gedeelte hebben zij met kleding aan moeten zwemmen en tussendoor een aantal koprollen laten zien. Daarna tijdens het watertrappen schoenen uittrekken en op de bodem laten vallen. Vervolgens hun spijkerbroek uitdoen en deze opblazen zodat het een drijfmiddel werd.

Het tweede gedeelte bestond uit meerdere proeven. Zo moesten zij naar een vlot zwemmen en daar weer vanaf met een koprol achterover, door zwemmen naar een nieuw vlot en daar onder door zwemmen, erover heen klimmen, en opnieuw onder door zwemmen om daarna nog door het gat te zwemmen. Natuurlijk moesten zij ook onder water zwemmen over een langere afstand. Verder moesten zij in groepjes een persoon op een vlot vervoeren.

Een moeilijk deel was om op de rug te zwemmen, en met de armen gestrekt een plankje boven het water vast te houden, hierbij verzuren de armen heel snel. Ook moesten de schoenen weer van de bodem worden opgedoken.

Een spannend onderdeel is het onder water zwemmen met een geblindeerde zwembril. Als afsluiting hebben zij hun spijkerbroek nog gebruikt om een drenkeling te redden.

Gefeliciteerd met jullie diploma!