Survival zwemmen is een variant van het recreatief zwemmen bij Azuro. Tien zwemmers hebben op vrijdag 23 oktober hiervoor hun diploma behaald. Door de corona maatregelen een bijzondere editie van diploma zwemmen. Er mocht geen publiek aanwezig zijn bij het diploma zwemmen. En de trainers hadden hun mondkapje op.

Onder leiding van Harmen hebben Annika, Fern, Linde, Mila, Rosanna, Eva en Philip de oefeningen van Survival 1 uitgevoerd. Zij gingen gekleed in lange broek en shirt met lange mouwen en schoenen. Tijdens het watertrappen hebben zij de schoenen en de lange broek uitgetrokken. Van de lange broek maakten zij een drijfmiddel door deze op te blazen. Daarna zwommen zij naar een mat, klommen er op, en met een koprol achterwaarts gingen zij weer het water in. Na onder andere door het gat te zijn gezwommen en de nodige banen te hebben gezwommen, brachten zij een vriendinnetje op een vlot naar de overzijde.

Niels, Romy en An zwommen onder leiding van Jesper. Zij deden de vaardigheden van Survival 2. Naast een lange broek, schoenen en shirt met lange mouwen droegen zij ook een regenjas. Tijdens het watertrappen deden ook zij de schoenen en de broek uit, maar ook hun regenjas. Zij maakten een drijfmiddel van de jas. Daarna zwommen zij naar een omgeslagen bootje. Daar bleven zij 15 seconden onder. Daarna zwommen zij naar een mat en tijgerden op de rug onder deze mat door. Ook zij doken onder andere door het gat en zwommen de nodige banen. En ook zij brachten een vriendinnetje op een mat naar de overkant.

De diploma‚Äôs werden buiten op gepaste afstand uitgereikt door de trainers. Klik HIER voor meer foto’s van het Survival zwemmen.