Als afsluiting van het zwemseizoen werd de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. Het was een groot feest. Leden van recreatief zwemmen, selectie zwemmen en waterpolo deden mee. Iedereen deed zijn uiterste best om een PR te zwemmen, het podium te behalen en de wisselbeker te bemachtigen.

Bij het recreatief zwemmen werd er rugcrawl, schoolslag en borstcrawl gezwommen. Bij de meisjes was Cherella van 5 jaar, ons jongste lid, ook van de partij. Zij zwom mee bij de minioren. De titel ging daar naar Marleen. Bij de junioren won Eva. Kim won bij de jeugd en bij de masters/senioren beklom Kirsten het hoogste podium. Bij de minioren jongens ging de titel naar Thijs. Bij de jongens junioren mocht Matthijs op het hoogste podium. En bij de masters/senioren Alexander. De wisselbekers gingen naar Kirsten en Matthijs.

De selectie zwemmers hebben alle slagen laten zien. Voor een aantal minioren was het de eerste keer dat zij de vlinderslag op een wedstrijd lieten zien. Bij de meisjes minioren ging de titel naar Laurie, bij de junioren naar Noa, en bij de jeugd naar Guusje. Anne-Fleur won bij de masters/senioren. Bij de jongens werd Lyam eerste bij de minioren. Ivo mocht het goud in ontvangst nemen bij de junioren. Bij de jeugd werd Harmen eerste en Jarno won bij de masters/senioren. De wisselbekers gingen voor de tweede keer naar Anne-Fleur en Jarno.

Voor de waterpolo zijn de clubkampioenschappen echt even iets anders. Normaal spelen zij in een team, en nu was het ieder voor zich. Zij lieten de rugcrawl, de schoolslag en de borstcrawl zien, maar ook de polocrawl met de bal. Bij de minioren meisjes won Lynn het goud. Lisa deed hetzelfde bij de jeugd. En bij de masters/senioren won Marlies. Gijs beklom het hoogste podium bij de jongens minioren. Bij de junioren ging de titel naar Joris, en bij de jeugd naar Robin. Bij de masters/senioren was er een spannende strijd tussen de nummers 1 en 2, maar het was uiteindelijk Menno die het snelste was. Bij de waterpolo zijn de wisselbekers gewonnen door Marlies en Menno.

Na de prijsuitreiking was iedereen erg hongerig. De BBQ werd goed bezocht door zowel de zwemmers als hun ouders/verzorgers en er is heerlijk gegeten.

Graag willen we nog alle vrijwilligers bedanken die het mogelijk maken om deze jaarlijkse clubkampioenschappen te organiseren. Zonder jullie was ons dit niet gelukt.

Klik op FOTO’s¬†om naar de foto’s van de clubkampioenschappen te gaan. De uitslagen van de clubkampioenschappen 2019 kan je vinden op de pagina van de clubkampioenschappen.