WEDSTRIJDZWEMMEN

Plezier in zwemmen, prestatie verbeteren

Heb jij plezier in zwemmen en wil jij je prestaties verbeteren? Dan is wedstrijdzwemmen bij de afdeling selectie iets voor jou!

Vanuit de afdeling recreatief kun je doorstromen naar de afdeling selectie van Azuro. Onder begeleiding van een enthousiast en deskundig team van trainers leer je de verschillende zwemslagen (vrije slag, schoolslag, rugslag en vlinderslag) maximaal te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de techniek, en iedere selectiezwemmer ontwikkelt zich op zijn of haar eigen niveau.

 

Wedstrijden

Naast het volgen van de wekelijkse trainingen neem je gedurende het zwemseizoen bijna wekelijks deel aan wedstrijden passend bij jouw leeftijd en niveau. Als jonge zwemmer (minioren) startend met de 25/50 meter wedstrijden kun je doorgroeien naar de 100 meter wedstrijden en lange afstandswedstrijden. Met de groei van je leeftijd, ontwikkeling, en het verbeteren van je prestaties kun je als junioren en senioren ook deelnemen aan limietwedstrijden op regionaal- en landelijk niveau.

Een aantal zwemmers neemt deel aan wedstrijden op landelijk niveau zoals de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) en de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK).

 

Verenigings Competitie

Op dit moment komt de selectie in de verenigingscompetitie (VC) uit in de landelijke C klasse. Vijf wedstrijden per seizoen neem je het op tegen een aantal andere zwemverenigingen en draag je als zwemmer van het selectieteam van Azuro je steentje bij aan een nog betere positie in het klassement. Naast je individuele prestaties tijdens de verenigingscompetitie zwem je regelmatig in een estafette om ook als team een goede tijd neer te zetten.

Heb je belangstelling?

Meld je dan in het bad tijdens onze trainingsuren bij een trainer of neem contact op via selectie@zvazuro.nl

25-50 meter zwemwedstrijd deel 1

Afgelopen zaterdag is de eerste zwemwedstrijd van het seizoen 2018-2019 in Dubbelslag gezwommen....

Zwem4daagse 2018

In week 44 (woensdag 31 oktober t/m zaterdag 3 november 2018) organiseert Azuro in...

Datum Internationale 2019

Met de start van het nieuwe zwemseizoen, maken we de datum van ons jaarlijks terugkerend...

Start wedstrijdseizoen 2018/2019

De zomervakantie 2018 loopt bijna ten einde en dat betekent dat de eerste (competitie) wedstrijden...

Uitslagen clubkampioenschappen 2018

De uitslagen van de Azuro clubkampioenschappen 2018 zijn online gezet. Klik HIER om de uitslagen...

Clubkampioenschappen Azuro

Op vrijdag 13 juli werden de allereerste clubkampioenschappen van Azuro gehouden in zwembad...